csalafinta konzervnyitó

csalafinta konzervnyitó

Dugohuzo

konzervnyitoSzeretem a paradicsomos káposztát, megvettem a hozzávaló káposztát és a paradicsomkonzervet, hogy itthon rájöjjek, nincs konzervnyitóm. Fél éve nincs, amióta önálló háztartást kellett ismét berendeznem. A káposztából saláta lett, a konzerv meg hónapok óta dekkol a fiókban. Gyönyörű helyen lakom, de vásárlás szempontjából pocsék, errefelé nincs egy normális közért sem, vegyes iparcikk, vagy vas-edény meg végképp. Így aztán inkább lemondtam a paradicsomos káposztáról, minthogy nyakamba vegyem a várost. Egészen múlt péntekig, amikor végre amúgy is mentem a Mammutba a Libri könyvesboltba, és egyúttal a konyhafelszerelés boltba is betértem. Méregdrága konzervnyitót nyomott a kezembe az eladó, hezitáltam, akarom-e, végül rábeszéltem magam, végtére az időm is pénz, most hova nyargaljak nyitóért, és ez a dizájnos csodanyitó 5000 ft-ért életem végéig kitart, sőt, még az unokáim is megöröklik.

Otthon nekiesek a paradicsomkonzervnek, próbálom így, próbálom úgy, próbálom amúgy, sehogy nem jövök rá a nyitás titkára. Használati utasítás nincs. Másnap elvittem a képzésre, amit tartottam, 13 személynek kiadtam az első feladatot, mondom, fele királyságom azé, aki megfejti a rejtvényt. Próbálták így, próbálták úgy, és próbálták amúgy, sehogy nem ment. Egy férfi igényt tartott a negyed királyságra, mert szerinte hibás az áru, hiányzik róla a kés. Még mit nem akarna, ettől az információtól én még nem eszem paradicsomos káposztát!

Tegnap visszavittem a boltba a nyitót a paradicsomkonzervvel együtt. Egy férfi eladót kértem meg, nyissa már ki ezt a konzervet nekem, legyen olyan kedves.  Próbálta először így, aztán úgy, aztán meg amúgy – mindhiába. Bekapcsolódott a pénztárosnő is, minden kreativitását bevetette – sikertelenül. Hiányzik a kés, próbálkoztam az ingyen beszerzett információval. Hoztak egy másikat, az is ugyanilyen volt, nem hiányzott tehát a kés. Nekiveselkedtek újra, mert már izgatni kezdte őket a kihívás. Néhány vevő drukkolt nekik, úgysem volt más dolguk, mert állt a sor a pénztárnál, én viszont már elveszítettem az érdeklődésemet, inkább visszakértem a pénzt.

A paradicsomkonzervet otthagytam nekik, hogy tudjanak tovább szórakozni, meg aztán rájöttem, ha nincs konzervem, akkor miért is kellene nekem konzervnyitó?

Hagyj üzenetet

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.