csalafinta konzervnyitó

konzervnyitoSzeretem a paradicsomos káposztát, megvettem a hozzávaló káposztát és a paradicsomkonzervet, hogy itthon rájöjjek, nincs konzervnyitóm. Fél éve nincs, amióta önálló háztartást kellett ismét berendeznem. A káposztából saláta lett, a konzerv meg hónapok óta dekkol a fiókban. Gyönyörű helyen lakom, de vásárlás szempontjából pocsék, errefelé nincs egy normális közért sem, vegyes iparcikk, vagy vas-edény meg végképp. Így aztán inkább lemondtam a paradicsomos káposztáról, minthogy nyakamba vegyem a várost. Egészen múlt péntekig, amikor végre amúgy is mentem a Mammutba a Libri könyvesboltba, és egyúttal a konyhafelszerelés boltba is betértem. Méregdrága konzervnyitót nyomott a kezembe az eladó, hezitáltam, akarom-e, végül rábeszéltem magam, végtére az időm is pénz, most hova nyargaljak nyitóért, és ez a dizájnos csodanyitó 5000 ft-ért életem végéig kitart, sőt, még az unokáim is megöröklik.

Otthon nekiesek a paradicsomkonzervnek, próbálom így, próbálom úgy, próbálom amúgy, sehogy nem jövök rá a nyitás titkára. Használati utasítás nincs. Másnap elvittem a képzésre, amit tartottam, 13 személynek kiadtam az első feladatot, mondom, fele királyságom azé, aki megfejti a rejtvényt. Próbálták így, próbálták úgy, és próbálták amúgy, sehogy nem ment. Egy férfi igényt tartott a negyed királyságra, mert szerinte hibás az áru, hiányzik róla a kés. Még mit nem akarna, ettől az információtól én még nem eszem paradicsomos káposztát!

Tegnap visszavittem a boltba a nyitót a paradicsomkonzervvel együtt. Egy férfi eladót kértem meg, nyissa már ki ezt a konzervet nekem, legyen olyan kedves.  Próbálta először így, aztán úgy, aztán meg amúgy – mindhiába. Bekapcsolódott a pénztárosnő is, minden kreativitását bevetette – sikertelenül. Hiányzik a kés, próbálkoztam az ingyen beszerzett információval. Hoztak egy másikat, az is ugyanilyen volt, nem hiányzott tehát a kés. Nekiveselkedtek újra, mert már izgatni kezdte őket a kihívás. Néhány vevő drukkolt nekik, úgysem volt más dolguk, mert állt a sor a pénztárnál, én viszont már elveszítettem az érdeklődésemet, inkább visszakértem a pénzt.

A paradicsomkonzervet otthagytam nekik, hogy tudjanak tovább szórakozni, meg aztán rájöttem, ha nincs konzervem, akkor miért is kellene nekem konzervnyitó?