így kell szabadsághoz jutni

59644-libegoHárom napra szabadságoltam magam. Ezt úgy értem el, hogy meghívtam a szegedi barátnőmet, és természetesen nem azzal fogadtam, hogy de jó, hogy itt vagy, csinálj magadnak programokat, érezd jól magad, hanem érezzük jól magunkat együtt.

Első napon Tatára mentünk, ezerrel sütött a nap, a tó tiszta és a feneke kemény és járható. Ennek váratlan következménye lett. Én, aki az utóbbi években egyre inkább viszolyogtam a nyílt vizektől, amelyekbe hozzám dörgölődző halakat, siklókat, angolnákat fantáziáltam, most önfeledten úszkáltam és pancsoltam egész nap.

Második napon délelőtt libegőzni mentünk. Itt lakom a zugligeti állomás közelében, de még soha nem próbáltam ki, ehhez egy barátnő kellett, akinek valami jóféle szórakozást igyekeztem prezentálni. A nappalimból is látom a várost, el vagyok kényeztetve a panorámát illetően, de a libegőről elénk táruló látványnak még így is sikerült ámulatba ejtenie.

Délután egy jó kis buli várt ránk, amire már hetek óta izgalommal készültünk, de nem csak mi a barátnőmmel, hanem a meghívottak is. Ez ugyanis egy nosztalgia találkozó volt, sok-sok éve nem láttuk egymást, és több évtizede már annak, hogy együtt dolgoztunk egy dekorációban. Összetartó, vidám, bohém közeg volt, szerettünk ott dolgozni. Aztán szétszórt bennünket az élet. Most összevadásztam egyenként az embereket, aminek minden levadászott rettenetesen örült. Szeretett Főnököcskénk is eljött, akinek alapjában köszönhettük a remek munkahelyi légkört. Mondanom sem kell, nagyszerűen sikerült az este!

A harmadik napon elvonszoltam zumbázni a barátnőmet, hogy legyen elképzelése, miről lelkendezek neki állandóan, meg legyen betekintése az életembe. Disznó módon ő azon nyomban jól táncolt, két pillanat alatt lekövetve a lépéseket, talán jobb lett volna otthon hagynom őt, na mindegy, így jártam.

indexEste színházba mentünk, ahol a fergeteges műsort élvezve mi is fergetegesen éreztük magunkat.  Az Experidance egyik legjobb előadását láttuk, a Nostradamust. Örültem, hogy a barátnőm is el volt tőle ragadtatva, mert persze én elfogult vagyok ezekkel a táncosokkal, nekem mindegy mit csinálnak, imádom őket szőröstől bőröstől.

Ezzel el is telt a három nap, legalábbis, ami a programokat illeti, de természetesen rengeteget beszélgettünk is, viccelődtünk, jó nagyokat nevettünk, és finomakat ettünk.

Állítása szerint ő is szuperul érezte magát, köszöntgette is az együtt töltött 3 napot, pedig nekem van köszönni valóm, nélküle nem jutottam volna ilyen gondtalan szabadsághoz.