egyéni segítség

Egyéni segítség
 
Gyere, igyál meg velem egy csésze teát, és oszd meg a fájdalmadat!A legfontosabb, amit mondani szeretnék: nagyon szeretem a hivatásomat, sőt, azt veszem észre, minden egyes találkozással egyre inkább mélyül ez a hivatásszeretet. Sokan kérdezik tőlem: Nem szomorít el téged az a sok fájdalom, amit tapasztalsz a munkád során? De, néha elszomorít, sőt, az is megesik, hogy könnyes lesz a szemem. Ugyanakkor felemelő emberi találkozásokban van részem, mert amikor valaki bizalommal feltárja a szívét,  nem a szakember találkozik a segítséget kérővel, hanem lélek a lélekkel. Sokszor gondolom, hogy  a segítés nem is a szakértelmen múlik igazán, hanem ezen a  különleges mélységű együttléten.A hozzám fordulók a beszélgetés után mindig elmondják, hogy világosabban látnak dolgokat, jobban kiigazodnak az érzelmeikben. Később levelekben számolnak be arról, hogy úgy érzik, sikerült kicsit előbbre jutniuk a veszteségük feldolgozásában.

Lehet, hogy neked is enyhülne a szenvedésed, ha egy  gyász különböző területein (perinatális veszteség, hozzátartozó halála, válási gyász) jártas személlyel átbeszélhetnéd a téged ért veszteség teljes történetét, és választ kaphatnál kérdéseidre. Az elmúlt évtizedben sok gyászolóval találkoztam, úgy a tíz évig vezetett gyászcsoportokban, mint a személyes segítségnyújtás révén, ezért folyamatosan gazdagodó tapasztalataimnak köszönhetően értő módon tudok segítséget nyújtani. A félelmek, lelkiismeret furdalás, harag érzéseinek csillapításán túl lehetőség van a befejezetlenség nyugtalanító érzéseinek a mérséklésére is, amikor az a gondolat bánt, hogy nem mondtál el valamit, vagy nem tettél meg valamit, ami pedig nagyon fontos lett volna.

Egy közeli, szeretett hozzátartozó elvesztése amellett, hogy fájdalommal jár, rákényszeríti a személyt, hogy újradefiniálja a saját életét. Egy segítő beszélgetés éppen ezért többnyire az életváltás kérdéseiben, az útkeresésben is segít.

Módszerem a maratoni beszélgetés, ami azt jelenti, te döntöd el, hány órát szeretnél. Általában 2-3 óránál előbb nem állnak fel a hozzám fordulók. Alapvetően hiszek abban, hogy azzal, hogy az akadályozó tényezőket sikerül felszámolnunk, a gyászfolyamat folytatódhat professzionális segítség nélkül is – persze a hozzátartozók, barátok szerető támogatásával, vagy egy díjtalan csoportba való bekapcsolódással. Természetesen, ha szükséges, örömmel nyújtok segítséget egy másik érzelmi állomáson is, és rendelkezésedre állok mindaddig, ameddig el nem jutsz az elfogadásig. A további konzultációk másfél órásak.  

A honoráriumom 15.000 Ft/óra