egyéni segítség

Rólad egy Ancsel Éva idézet rémlik fel: “Az egészen nagy dolgok egészen kis dolgok szoktak lenni. Mondjuk annyi, hogy valaki letesz az ajtónk küszöbére egy fazék húslevest és szó nélkül távozik, mert tudja, hogy bánatunk van és nincs kedvünk se főzni, se beszélni. (Néma távozás nélkül a gesztus mit sem ér.) Az ilyen kis dolgok jelentősége is csak annyi, hogy például életben tartanak!” Ez a pár sor pont te vagy. Pont így. Köszönet érte.   Gerendás Szilvia

Gyere, igyál meg velem egy csésze teát, és oszd meg a fájdalmadat!

A legfontosabb, amit mondani szeretnék: nagyon szeretem a hivatásomat, sőt, azt veszem észre, minden egyes találkozással egyre inkább mélyül ez a hivatásszeretet. Sokan kérdezik tőlem: Nem szomorít el téged az a sok fájdalom, amit tapasztalsz a munkád során? De, néha elszomorít, sőt, az is megesik, hogy könnyes lesz a szemem. Ugyanakkor felemelő emberi találkozásokban van részem, mert amikor valaki bizalommal feltárja a szívét,  nem a szakember találkozik a segítséget kérővel, hanem lélek a lélekkel. Sokszor gondolom, hogy  a segítés nem is a szakértelmen múlik igazán, hanem ezen a  különleges mélységű együttléten.

A hozzám fordulók a beszélgetés után mindig elmondják, hogy világosabban látnak dolgokat, jobban kiigazodnak az érzelmeikben. Később levelekben számolnak be arról, hogy úgy érzik, sikerült kicsit előbbre jutniuk a veszteségük feldolgozásában.

Lehet, hogy neked is enyhülne a szenvedésed, ha egy  gyász különböző területein (perinatális veszteség, hozzátartozó halála, válási gyász) jártas személlyel átbeszélhetnéd a téged ért veszteség teljes történetét, és választ kaphatnál kérdéseidre. Az elmúlt évtizedben sok gyászolóval találkoztam, úgy a tíz évig vezetett gyászcsoportokban, mint a személyes segítségnyújtás révén, ezért folyamatosan gazdagodó tapasztalataimnak köszönhetően értő módon tudok segítséget nyújtani. A félelmek, lelkiismeret furdalás, harag érzéseinek csillapításán túl lehetőség van a befejezetlenség nyugtalanító érzéseinek a mérséklésére is, amikor az a gondolat bánt, hogy nem mondtál el valamit, vagy nem tettél meg valamit, ami pedig nagyon fontos lett volna.

Egy közeli, szeretett hozzátartozó elvesztése amellett, hogy fájdalommal jár, rákényszeríti a személyt, hogy újradefiniálja a saját életét. Egy segítő beszélgetés éppen ezért többnyire az életváltás kérdéseiben, az útkeresésben is segít.

Módszerem a maratoni beszélgetés, ami azt jelenti, te döntöd el, hány órát szeretnél. Általában 2-3 óránál előbb nem állnak fel a hozzám fordulók. Alapvetően hiszek abban, hogy azzal, hogy az akadályozó tényezőket sikerül felszámolnunk, a gyászfolyamat folytatódhat professzionális segítség nélkül is – persze a hozzátartozók, barátok szerető támogatásával, vagy egy díjtalan csoportba való bekapcsolódással. Természetesen, ha szükséges, örömmel nyújtok segítséget egy másik érzelmi állomáson is, és rendelkezésedre állok mindaddig, ameddig el nem jutsz az elfogadásig. A további konzultációk másfél órásak.  

A honoráriumom 15.000 Ft/óra

Kedves Magdi! Épp egy hete, hogy beszélgettünk. A szerető csöndben, amit melletted átéltem sok olyat hallhattam meg a saját életemről belülről, amit még egyedüllétemben sem mertem soha felhangosítani. Már kevésbé sodornak el az érzelmeim és bátrabban úszom az érzelmeim tengerében. A veled való találkozás számomra egy hosszú vajúdás utáni gyöngéd születéssel ért fel. Nagyon köszönöm, hogy vagy és voltál nekem azon a szép napon!

Szeretettel gondolok rád:

Szabolcs Judit
Nagyon sokat jelent, hogy email-en is megkereshetlek, bármi gondom van, fordulhatok hozzád, mindig válaszolsz. Igazán különleges, hogy a beszélgetésünk során leginkább én beszéltem, te csak pár mondatot fűztél hozzá, mégis megindult bennem egy folyamat, aminek köszönhetően egész embernek érzem magam a veszteség ellenére is. Azzal, hogy nekem segítesz, a családomon is segítesz: ledőlnek közöttünk a falak, amelyeket észrevétlenül, tégláról téglára építettünk az évek során. Nagyon köszönöm!P. Á.