Singer Magdi
+36208228274

Az újrakezdés hatalmas feladat. Elgyászolni a múltat, elfogadni benne azt, ami jó volt, felismerni a saját helytelen viselkedésmintáinkat, és elindulni egy új úton, kamatoztatva a krízis által nyújtott tapasztalatokat – ez bizony nem könnyű.

Mindannyian ismerünk olyan elvált embereket, akik megkeseredve élnek, és akár egy évtized múlva is csalódottságuk, haragjuk csapdájába szorulva nem képesek élni a saját életüket. De ismerünk olyat is, aki – túljutva a válás krízisén – szárnyakat bontott, valósággal újjászületett, és olyan őrületes iramban kezdett el kibontakozni, hogy a környezete csak kapkodta a fejét. Minden váló ez utóbbi csoportba szeretne tartozni, senki nem akarja szomorúságban leélni a további életét, ám nem tudja, hogyan mozduljon el a holtpontról, mit tehet annak érdekében, hogy képes legyen megújult energiákkal lendületbe hozni az életét. És legfőképpen: hogyan tud egy új, tartós, felelősségteljes, elkötelezett kapcsolatot kialakítani?

A VÚ négy napján azon dolgozunk, hogy segítsük ezt a folyamatot. A strukturált önsegítő csoportban  különböző pszichodramatikus eszközökkel, strukturális technikákkal, tematikus beszélgetéssel segítjük elő a leválást és az újrakezdést. Az együtt töltött napok azonban nem csupán “munkát” jelentenek, hanem kifejezetten jó élmény a hasonló cipőben járókkal való együttlét, bár tudunk szomorkodni is, de jókat nevetni is, és emlékezetesen felemelő pillanatokat is átélhetünk.

Miből áll a VÚ?

Négy alkalommal találkozunk 2-3 hetente, egy szombati, vagy vasárnapi napon, 10-től 17 óráig.

I.   Életút, önerősítés
II.  Gyász (harag, bűntudat)
III. Elengedés
IV. Nyitás az újra

Minden rész után házi feladatot is kapsz, aminek megoldása abban segít, hogy jobban, mélyebben beépüljenek az új ismeretek.

Munkafüzet

A csoport indulásakor kapsz egy munkafüzetet, amelyben praktikus segítséget találsz a feladatokhoz, tanulságos, reményt adó interjúkat olvashatsz olyan személyekkel, akik megküzdöttek a válással – továbbá ebben dolgozhatsz és jegyzetelhetsz.