boldogan éltek, míg meg nem haltak…és azután?

11.boldoganeltek

beleolvasok →

megrendelem →

 

Singer Magdolna
Boldogan éltek, míg meg nem haltak…és azután?

Segítség a gyászban – foglalkoztatókönyv gyerekeknek és szülőknek

Illusztrátor: Rutkai Bori
Megjelenés éve: 2011
Oldalszám: 48
Kötés: keménytáblás
ISBN: 9789631190496
1. kiadás
„Boldogan éltek, míg meg nem haltak” – végződik a mese. És azután? Amikor a kisgyerek a „halál” szót hallja, vajon belegondol-e, mit is jelent valójában? Ha megkérdezi a szüleitől, vajon kap-e rá megnyugtató választ?

Ez a kötet megmutatja, hogy lehet és kell is beszélni a halálról, a szomorúságról, a dühről, a bűntudatról – és mindenféle érzelemről, amely a gyász gyakori kísérője. A szülőknek fogódzót nyújt, hogyan állhatnak gyászoló gyermekük mellé, foglalkoztató feladataival pedig segíti a gyerekek gyászfeldolgozását, és hogy eljussanak ahhoz a felismeréshez, hogy a halál az élet velejárója, nem titkolni és szégyellni való dolog, megtapasztalhatja, miképpen lehet a szeretetteljes együttlétekben kapaszkodót találni és eljutni a lelki megbékélés felé.

A kötetnek minden család könyvespolcán ott a helye, hiszen lehetőséget teremt az elveszett hozzátartozó hiányának feldolgozására, a közös családi beszélgetésekre.

7-11 éves korosztálynak

1 Comment

 1. Budai ZitaBudai Zita2013. 03. 20.

  Kedves Magdolna!
  Nagyon köszönöm ezt a könyvet. 8 éves lányom nagyon ragaszkodott a nagymamájához. Azon túl, hogy nekem sem könnyű feldolgozni, bár sok segítséget kaptam az orvosától, nehezebb dolog őt is támogatni. Már másodszor olvassuk a könyvet, újra kellett kezdenünk, és szinte érezhető, ahogy megnyugszik. Én is hasonló szavakkal próbáltam vigasztalni, de most hogy így leírva látja, sokkal nagyobb hatással vannak rá a magyarázatok.
  Nagyon hálás vagyok, hogy megírta.
  Üdvözlettel
  Budai Zita

Hagyj üzenetet

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.